The Ultimate Guide To Acil çıkış güvenlik kapısı
The Ultimate Guide To Acil çıkış güvenlik kapısı
Blog Article
Yangın kapısı, yangın sıcaklığına sunulan kalmış olduğunda, özel olarak tasarlanmış bu mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını engeller.
Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Acil çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı gestaltda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Hızlı Muvasala: Kapılar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda tahliye fiillemleri hızlı bir halde gestaltlabilir.
Yangın kapılarının acil bir durumda ammaçlandığı gibi başarım göstermesini sağlamak midein uygun kurulum, düzgün hizmet ve rutin denetimler esastır ve yangının yıkıcı etkilerine karşı önemli bir defans hattı sağlar.
Fevkda arz saha özellikler; yangın kapılarında durum yer beceri özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması dair önlem aldatmaınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı güçlü olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının yer alması da zorunu kılınmıştır.
Binadaki insan adetsı muayene edilebiliyorsa ve zevat kaçış yolları karşı bilgiliyse Ilmek EN 179'a uygun acil çıkış kilit mekanizmaları çoğu kez yeterlidir. Örneğin, panik riski olmadığından, yatay tetikleme mili bir kapı koluyla bileğmaslahattirilebilir.
Yangın Kapısı Montajı Ne Binalır? Her binanın ehil olduğu düzlük ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde Yangın merdiven kapısı özellikleri projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mahir takımlar tarafından bünyelmaktadır.
Bunun önlemini bile montaj esnasında yangın firması, kullanma esnasında ise binadan mesuliyetli kişiler almalıdır.
İhtiyaca rabıtalı olarak sessiz veya çift kanatlı üretilebilen bu kapılar yangının farklı binalara sıçramasına yük olabilir.
Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun kucakin de kanatlarının dizaynının en yararlı halde dokumalması gereklidir. Kanatları girintisiz çıkıntısız şekilde far monte edilmezse kaçış esnasında teessürat yaşanabilir. Acil çıkış kapısı kilitli olmamalı ve yurt ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların yaman sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan elan az kata mevla binalarda 60 Sertifikalı yangın kapısı an, bodrum katlara ve 4 kattan henüz aşkın kata malik binalarda en az 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.
Bu sertifikalar, kapının yangın emniyetliği ve dayanıklılığı karşı bilgelik verir. Sertifikaları olan kapılar ekseriyetle daha pahalıdır.
Belirtilen bu gün dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Ama bu konuda dikkatli sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 an de dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.
Yangın merdivenlerinin üst kısmında kötü tahliye sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, esrarın tahliyesini sağlayarak insanların henüz güvenli bir şekilde tahliye olmasına yardımcı
Yangın çabucak içeriden dışarıya birçokmaya çallıkışan kişilerin natürel davranışı kendilerini zemin kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, Yangına dayanıklı kapılar yapıldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca görev etmektedir.